Πράγματα που πρέπει να γνωρίσετε σχετικά με την αίτηση για βίζα για το Βιετνάμ

Posted by & filed under News on Visa.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίσετε σχετικά με την αίτηση για βίζα για το Βιετνάμ

Πράγματα που πρέπει να γνωρίσετε σχετικά με την αίτηση για βίζα για το Βιετνάμ

Οι νόμοι του Βιετνάμ καθορίζουν ότι για να εισέρθει στη χώρα κάποιος ταξιδιώτης πρέπει να φέρει μια βίζα για το Βιετνάμ σε ισχύ. Η βίζα μπορεί να αποκτηθεί από το τοπικό προξενείο ή από ένα αναγνωρισμένο τουριστικό γραφείο. Η αλήθεια είναι, ότι η αίτηση για τη βίζα για το Βιετνάμ είναι πράγματι μια επίπονη διαδικασία για να γίνει, συγκριτικά με άλλα κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι κανόνες και τα τέλη που προκύπτουν αποφασίζονται γενικά από τα προξενεία ή τις πρεσβείες. Είναι αρκετά σημαντικό να τσεκάρει κανείς τις ενημερωμένες πληροφορίες κάθε τόσο, όταν θέλετε να πάρετε βίζα για το Βιετνάμ, επειδή οι απαιτήσεις της αίτησης αλλάζουν συνεχώς.

Υπάρχουν κάποια κράτη που εκπίπτουν από την απαίτηση βίζας και οι απαιτήσεις για την είσοδο στη χώρα δεν είναι τόσο αυστηρές όπως για πολίτες άλλων χωρών. Κάποιες από τις χώρες απ΄ όπου οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν το Βιετνάμ χωρίς βίζα για 30 μέρες είναι η Ταϊλάνδη, Μαλαισία, το Λάος και η Σιγκαπούρη. Υπάρχουν και άλλες χώρες που δεν χρειάζονται βίζα για 21 ή 15 μέρες.

Μια τουριστική βίζα για το Βιετνάμ είναι επίσης διαθέσιμη και μπορείτε να την πάρετε για μια περίοδο 30 ημερών. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις κάτω από αυτές μπορεί η διαμονή να παρασταθεί για 30 μέρες ακόμα. Οι φόρμες για βίζα υπάρχουν στην τοπική σας πρεσβεία και χρειάζεται μόνο να τις κατεβάσετε και να πάρετε τις σωστές πληροφορίες. Επισκέπτες για επαγγελματικούς λόγους μπορούν να κάνουν αίτηση για μια επαγγελματική βίζα για το Βιετνάμ που αφορά και εκείνους που θέλουν να κάνουν αίτηση για βίζα για το Βιετνάμ για να εργαστούν. Αυτές οι βίζες γενικά ισχύουν μέχρι 6 μήνες και μπορείτε να κάνετε επίσης πολλαπλές εισόδους μαζί. Πρέπει όμως να καταθέσετε την φόρμα επιβεβαίωσης της εργασίας από έναν σπόνσορα του Βιετνάμ. Η φόρμα για επαγγελματική αίτηση για το Βιετνάμ δεν μπορεί να την πάρετε από ένα προξενείο ή μια πρεσβεία και για αυτόν τον λόγο πρέπει να την προμηθευτείτε από τους υπάλληλους μετανάστευσης στο Βιετνάμ. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για την τουριστική σας βίζα μέσω μαιλ αλλά τότε χρειάζεται να βάλετε μέσα έναν φάκελο με παραλήπτη εσάς τον ίδιο για να μπορεί να γίνει η αποστολή πίσω σε σας.

Επισκέπτες που φτάνουν για να εκτελέσουν καθήκοντα της κυβέρνησης πρέπει να κάνουν αίτηση για βίζα για το Βιετνάμ για διπλωμάτες χωρίς κόστος. Οι βίζες έχουν γενικά τις ίδιες απαιτήσεις όπως αυτές για επαγγελματικές βίζες για το Βιετνάμ αλλά χρειάζεται και μια προφορική επικοινωνία με την ξένη αποστολή, τις διεθνές οργανώσεις ή υπηρεσίες.

Η καλύτερη συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να είστε σίγουροι για το ότι κάνετε αίτηση για βίζα για το Βιετνάμ όταν ξεκινήσετε τις προετοιμασίες για το ταξίδι σας. Ο λόγος για αυτό είναι, ότι πρέπει να παρέχετε σημαντικά στοιχεία στην αίτηση για τη βίζα για το Βιετνάμ, όπως αυτά που αφορά το αεροδρόμιο άφιξης και αναχώρησης. Αυτές είναι σημαντικές πληροφορίες που θα είναι δύσκολα να τις αλλάξετε στη βίζα σας για το Βιετνάμ, την τελευταία στιγμή. Επίσης χρειάζεστε να αφήσετε αρκετό χρόνο για την πρεσβεία για να τελειώσει τη διαδικασία της βίζας για το Βιετνάμ. Για αυτόν το λόγο να είστε σίγουροι ότι δεν ξεκινάτε τη διαδικασία όταν πλησιάζει η μέρα αναχώρησης.  Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψη σας το ότι τα προξενεία και πρεσβείες του Βιετνάμ είναι κλειστές κατά τη διάρκεια βιετναμέζικων γιορτών. Ένα αξιόπιστο ταξιδιωτικό γραφείο μπορεί να σας καθοδηγήσει σε όλες τις ιδιαιτερότητες της αίτησης για βίζα για το Βιετνάμ για να βεβαιώσει ότι όλα γίνονται με ήρεμο τρόπο.

Comments are closed.