Ποιος χρειάζεται μια βίζα για το Βιετνάμ;

Posted by & filed under FAQ, Home.

Ποιος χρειάζεται μια βίζα για το Βιετνάμ;

Ποιος χρειάζεται μια βίζα για το Βιετνάμ;

Μόνο πολίτες συγκεκριμένων χωρών μπορούν να επισκεφτούν το Βιετνάμ χωρίς βίζα εισόδου για το Βιετνάμ. Οι περισσότεροι πολίτες των χωρών της ASEAN δεν χρειάζονται βίζα για το Βιετνάμ, για παραμονή μέχρι 30 ημέρες. Πολίτες της Κορέας, της Ιαπωνίας, Νορβηγίας, Δανίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και Ρωσίας δεν χρειάζονται να πάρουν βίζα εισόδου για το Βιετνάμ για να επισκεφτούν το Βιετνάμ για 15 μέρες. Όλοι οι άλλοι πολίτες πρέπει να πάρουν μια βίζα εισόδου πριν από την άφιξη (η βίζα για το Βιετνάμ εκδίδεται πριν από την αναχώρηση από την πρεσβεία ή το προξενεία του Βιετνάμ) ή μια επιστολή έγκρισης για είσοδο στο Βιετνάμ (η βίζα εκδίδεται κατά την άφιξη στα διεθνείς αεροδρόμια του Βιετνάμ), που παρέχεται πριν από την άφιξη στο Βιετνάμ.

Τα ακόλουθα αποτελούν πρόσθετες πληροφορίες για παροχή βίζας για το Βιετνάμ που χρειάζεται να γνωρίζετε:

-Οι κάτοχοι διαβατηρίου από την Ταϊλανδή, τις Φιλιππίνες, της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης, της Ινδονήσιας, του Μιανμάρ, της Καμπότζης, του Βρουνάι και του Λάος δεν χρειάζονται τουριστική βίζα για να ταξιδέψουν στο Βιετνάμ λιγότερα από 30 μέρες.

-Οι κάτοχοι διαβατηρίου της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας και Ρωσίας δεν χρειάζονται τουριστική βίζα για το Βιετνάμ για διαμονή μέχρι 15 μέρες.

– Κάτοχοι της κάρτας APEC Business Travel Card (ABTC) από την Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) δεν χρειάζονται τουριστική βίζα για να ταξιδέψουν στο Βιετνάμ για διαμονή μέχρι 60 μέρες.

-Δεν χρειάζεται βίζα εισόδου στο Βιετνάμ για να ταξιδέψετε στο Phu Quoc Island (Βιετνάμ). Ξένοι και βιετναμέζοι πολίτες που έχουν ξένα διαβατήρια και οι οποίοι εισέρχονται μέσω ενός διεθνούς σημείου εισόδου και μετά ταξιδεύουν προς το  Phu Quoc Island και παραμένουν στο  Phu Quoc μέχρι 15 μέρες, εκπίπτουν επίσης από την εφαρμογή της βίζας για το Βιετνάμ. Τα διαβατήρια πρέπει να ισχύουν τουλάχιστον για 45 μέρες. Μετά από την άφιξη στο  Phu Quoc Island, αν ο επισκέπτης επιθυμεί να ταξιδέψει σε άλλα μέρη ή να παραμένει στο νησί για περισσότερες από 15 μέρες, το Immigration Department είναι υπεύθυνο για να εκδώσει βίζα στην τοποθεσία.

-Η βίζα εισόδου για το Βιετνάμ δεν είναι αναγκαία για υπερπόντιους Βιετναμέζους αν μένουν λιγότερο από 90 μέρες και διαθέτουν ένα πιστοποιητικό εξαίρεσης από την υποχρέωση να πάρουν βίζα.

Παρά κάτω λίγες πληροφορίες για το πιστοποιητικό εξαίρεσης υποχρέωσης βίζας για το Βιετνάμ που πιστεύουμε ότι θέλετε να τις γνωρίζετε:

Comments are closed.