Η αίτηση για μια βίζα για το Βιετνάμ είναι τώρα μια εύκολη και απλή διαδικασία

Posted by & filed under News on Visa.

Η αίτηση για μια βίζα για το Βιετνάμ είναι τώρα μια εύκολη και απλή διαδικασία

Η αίτηση για μια βίζα για το Βιετνάμ είναι τώρα μια εύκολη και απλή διαδικασία

Γενικά υπάρχουν τρεις τύποι βίζας για το Βιετνάμ. (1) Η επίσημη και διπλωματική βίζα (2) Η βίζα για επαγγελματικούς σκοπούς (3) Η τουριστική βίζα

Επίσημη και διπλωματική βίζα: όταν κάνετε αίτηση για αυτήν τη βίζα, πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα. Πρώτα πρέπει να αποκτήσετε ένα επίσημο γράμμα από ένα σχετικό γραφείο της κυβέρνησης του Βιετνάμ ή από άλλες σχετικές οργανώσεις στην πατρίδα σας.

Βίζα επαγγελματική: αν κάνετε αίτηση για αυτόν τον τύπο βίζας, είναι σημαντικό να πάρετε την άδεια ενός σπόνσορα στο Βιετνάμ. Είναι εύκολο να κάνετε αίτηση για αυτόν τον τύπο βίζας. Με την βοήθεια αυτής της βίζας επιτρέπονται πολλές είσοδοι τη φορά. Επίσης μπορείτε με αυτήν τη βίζα να μείνετε στο Βιετνάμ για 3 με 6 μήνες.

Τουριστική βίζα: Αυτός ο τύπος βίζας είναι μια βίζα για μικρή χρονική διάρκεια παραμονής. Με αυτήν τη βίζα μπορείτε να παραμείνετε στο Βιετνάμ για ένα μήνα. Επίσης μπορείτε να κάνετε παράταση της βίζας σας όταν επισκεφτείτε το Βιετνάμ, συμπληρώνοντας απλά μια φόρμα παράτασης της διαμονής σας στο Βιετνάμ. Αυτή η φόρμα παράτασης διατίθεται μόνο στην πρεσβεία.

Μπορείτε είτε να κάνετε αίτηση για μια βίζα για το Βιετνάμ μόνοι σας στην τοπική πρεσβεία που βρίσκεται στη χώρα σας ή διαφορετικά μπορείτε να λάβετε τη βοήθεια κάποιου τοπικού ταξιδιωτικού γραφείου που θα σας βοηθήσει να τελειώσετε τη διαδικασία για να πάρετε τη βίζα.

Αν αποφασίσετε να κάνετε μόνοι σας αίτηση, τότε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχετε. Πρώτα πρέπει να πάρετε ένα έντυπο αίτησης από την πρεσβεία ή πρέπει να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα της πρεσβείας. Δεύτερον, μόλις πάρετε το έντυπο της αίτησης πρέπει να το συμπληρώσετε με τα πραγματικά σας στοιχεία. Τρίτον, πρέπει να υποβάλλετε το έντυπο της αίτησης στο γραφείο έκδοσης βίζα της πρεσβείας, μαζί με τη φωτογραφία σας και το διαβατήριό σας σε ισχύ.

Αν κάνετε αίτηση για μια επαγγελματική ή μια επίσημη βίζα, θα χρειαστεί περίπου 24 με 48 ώρες. Αν πάλι κάνετε αίτηση για μια τουριστική βίζα, τότε η πρεσβεία θα χρειαστεί περίπου 5 με 6 μέρες για την διεκπεραίωση της διαδικασίας. Η τιμή μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την πρεσβεία. Αυτό μπορεί να εξαρτηθεί επίσης από το πόσες μέρες θέλετε να μείνετε στη χώρα. Αν θέλετε να μείνετε εκεί για 1 μήνα, τότε η χρέωση θα είναι γύρω στα 25 Δολάρια, για 3 μήνες 50 Δολάρια και για 6 μήνες είναι 100 Δολάρια.

Μόλις συμπληρώσετε το έντυπο της αίτησης, πρέπει να το καταθέσετε στο τμήμα έκδοσης βίζα στην πρεσβεία. Όταν καταθέσετε την αίτηση στην πρεσβεία θα στείλουν την αίτηση για βίζα για το Βιετνάμ στο γραφείο μετανάστευσης που βρίσκεται στο Βιετνάμ για να πάρετε την έγκριση της αίτησής σας. Μετά από την έγκριση της αίτησης θα λάβετε την επιστολή έγκρισης και μετά από αυτό μπορείτε να επισκεφτείτε το Βιετνάμ μέσα στο χρονικό διάστημα της βίζας.

Comments are closed.